Se spomnite, kakšne občutke gojite ob letu metulja, ko vidite ljubljeno osebo, ko se zaljubite, ko odkrivate nove neokrnjene koščke narave? Bi jih tudi vi najraje ujeli in za vedno obdržali? Enega izmed takih trenutkov doživim sama, ko vidim idrijsko čipko. Bojim se jo prijeti, ampak rada bi jo imela, obdržala in za vedno ohranila ta občutek oboževanja, ljubezni in cenjenja te ročne spretnosti in izdelkov, ki pridejo iz nje.

Včasih je potreben en sam trenutek in želja se ti uresniči, spet drugič je potrebnih nekaj mesecev dela, čakanja, ugibanja in usklajevanja. Nato se rodi ideja. Tako preprosta, a hkrati tako posebna, da je neprecenljiva.

Po pol leta skupnega dela, v sodelovanju s Tino Koder, sva skupaj ujeli naravo, umetnost in unikatnost ročnih izdelkov in jo v obliki vitražnega nakita z idrijsko čipko poklanjava vam. Je sad najine ljubezni do umetnosti, ročnih del in vsega lepega. Vse to bi radi delili z vami. Poleg tega je kolekcija iz 925 srebrnih elementov in ne vsebuje niklja, kar ji daje dodatno vrednost.

S kolekcijo se tudi poklanjava slovenski kulturni dediščini. Čipka je svoje ime dobila po mestu Idrija, kjer že od leta 1876 deluje znamenita čipkarska šola. V mestu vsako leto poteka festival, ki je posvečen tej obrti in ki vsako leto obišče veliko število turistov.

Najino kolekcijo najdete na spletnih straneh www.ahzdesign.com in www.idrijalace.org ter v trgovini v Ljubljani na Krakovski ulici 22. Če pa ste preveč samosvoje in v najini kolekciji ne najdete kosa zase, pa se za osebna naročila obrnite na Tino Koder ali pa mene ter se s tem skupaj poklonimo tej edinstveni slovenski umetnosti.